Sjokoladeplater

Sjokoladeplater

I følge medisinsk forskning kan mørk sjokolade være godt for hjertet og ha en positiv effekt på blodårene. Det er flavonoidene du finner i den mørke sjokoladen, som har denne effekten. I likhet med antioksidanter virker flavonoider på en måte som kan dempe skadelige forandringer i kroppen.

Vi deler vår sjokolade i følgende kategorier.

Usukret sjokolade
Lages av ren sjokolade (kakaomasse av ren malte kakaobønner) uten sukker og annen tilsetning. Denne sjokoladetypen er hovedingrediensen i alle typer sjokolade med unntak av hvit sjokolade.

Bittersøt sjokolade / Mørk sjokolade
Inneholder minst 35% ren sjokolade (kakaosmør og kakaomasse), lite sukker og soyalecitin. Minst 14% av kakaoinnholdet må være avfettet kakotørrstoff og minst 18% kakaosmør. Soyalecithin brukes primært som en emulgator, og for å forebygge separasjon av ingrediensene.

Semisøt sjokolade
Det samme som bittersøt sjokolade, men ofte med noe høyere sukkerinnhold.

Melkesjokolade
Inneholder minst 10% ren sjokolade (kakaosmør og kakao masse), melk/melkepulver, sukker og soyalecitin

Hvit sjokolade
Inneholder kakaosmør, sukker, melk/melkepulver, smakstilsetning og soyalecitin. Det er verdt å merke seg at hvite sjokolader ikke inneholder kakaomasse, og smaker derfor ofte annerledes annen sjokolade.

Vi har sjokoladeprodukter og plater som dekker alle kategorier nevnt ovenfor. Finn din favoritt!

26

24

23

25

 

70% GAYAS – Single Origin Forastero – Ecuador CARUPANO- SINGLE ORIGIN CRIOLLO – VENEZUELA
MADONG- Single Origin (rare trinitario) – Papua ny-guinea

BAIANO – SINGLE ORIGIN BAHIA SUPÉRIOR – BRASIL
SAMANA – Single Origin (rare Trinitario) – Den dominikanske republikk TANNEA – SINGLE ORIGIN CRIOLLO – MADAGASCAR