Sjokoladeplater

Sjokoladeplater

I følge medisinsk forskning kan mørk sjokolade være godt for hjertet og ha en positiv effekt på blodårene. Det er flavonoidene du finner i den mørke sjokoladen, som har denne effekten. I likhet med antioksidanter virker flavonoider på en måte som kan dempe skadelige forandringer i kroppen.

Vi deler vår sjokolade i følgende kategorier.

Usukret sjokolade
Lages av ren sjokolade (kakaomasse av ren malte kakaobønner) uten sukker og annen tilsetning. Denne sjokoladetypen er hovedingrediensen i alle typer sjokolade med unntak av hvit sjokolade.

Bittersøt sjokolade / Mørk sjokolade
Inneholder minst 35% ren sjokolade (kakaosmør og kakaomasse), lite sukker og soyalecitin. Minst 14% av kakaoinnholdet må være avfettet kakotørrstoff og minst 18% kakaosmør. Soyalecithin brukes primært som en emulgator, og for å forebygge separasjon av ingrediensene.

Semisøt sjokolade
Det samme som bittersøt sjokolade, men ofte med noe høyere sukkerinnhold.

Melkesjokolade
Inneholder minst 10% ren sjokolade (kakaosmør og kakao masse), melk/melkepulver, sukker og soyalecitin

Hvit sjokolade
Inneholder kakaosmør, sukker, melk/melkepulver, smakstilsetning og soyalecitin. Det er verdt å merke seg at hvite sjokolader ikke inneholder kakaomasse, og smaker derfor ofte annerledes annen sjokolade.

Vi har sjokoladeprodukter og plater som dekker alle kategorier nevnt ovenfor. Finn din favoritt!

26

24

23

25

 

70,-
31,5% Hvit sjokolade
CONCERTO
Denne førsteklasses sjokoladen gir en følelse av moderat søthet. Smaken av melk og vanilje er perfekt balansert.
Passer med: Rom, sitron, jordbær, bringebær og mynte
Allergener: Melk (laktose) og soyalecitin

 

70,-
40% MelkeSjokolade

DIVO - SINGLE ORIGIN FORASTERO - ELFENBENSKYSTEN
Denne bønnen holder en høyere standard enn andre sammenlignbare råvarer. Den er godt balansert, glatt og ikke så søt med en ettersmak av nystekte franske croissanter
Passer med: Eksotiske frukter, kokosnøtt, hasselnøtt, appelsin, karamell og sitron
Allergener: Melk (laktose) og soyalecitin

 

70,-
70% Mørk sjokolade

BAIANO PRAIA - SINGLE ORIGIN BAHIA SUPÉRIOR - BRASIL
I ganen er den rund og fyldig. Smakspaletten er kompleks med toner av syrlig appelsin kombinert med en rik smak av kakao. Ettersmaken er ren og sitter lenge.
Passer med: Bær, eksotiske frukter, dadler, ingefær, muskatnøtt OG safran
Allergener: Soyalecitin

 

70,-
70% Mørk sjokolade

CARUPANO- SINGLE ORIGIN CRIOLLO - VENEZUELA
Hele spekteret av undertonene til denne Venezulanske kakaobønnen kjennes lett i denne mørke sjokoladen. Dens struktur er subtil med krydrete og florale undertoner. Smaken blir sittende eksepsjonelt lenge i ganen med et hint av syrlighet i ettersmaken.
Passer med: Kokos, hasselnøtt, bringebær og appelsin
Allergener: Soyalecitin

 

70,-
70% Mørk sjokolade

GAYAS - SINGLE ORIGIN FORASTERO - ECUADOR
Denne sjokoladen har en forhåndsvis tettpakket struktur, hvilket ofte kjennetegner Forastero bønner, men som likvel ikke maskerer smakenes sammensetning. Det første intrykket den gir er lett med undertoner av tre, tobakk og te som gradvis utvikler seg i ganen.
Passer med: Eple, mandel, sitron og koriander
Allergener: Soyalecitin

 

70,-
70% Mørk sjokolade

MADONG- SINGLE ORIGIN (RARE TRINITARIO) - PAPUA NY-GUINEA
Orginaliteten i denne sjokoladen er umiddelbart åpenbar. Førsteinntrykket er av en ganske tett struktur, etterfulgt av kombinerte smaker av nyklippet gress, lær og jordsmonn. Det er en kraftig sjokolade med harmoni og sensualitet.
Passer med: Te
Allergener: Soyalecitin

 

70,-
70% Mørk sjokolade

MEKONGA - SINGLE ORIGIN CRIOLLO - VIETNAM
Denne sjokoladen har en varm sitrusaktig smak, med undertoner av tørkede frukter og honning. Smaken er lett og forfriskende i ganen.
Passer med: Praline, pære, fersken og banan
Allergener: Soyalecitin

 

70,-
70% Mørk sjokolade

SAMANA - SINGLE ORIGIN (RARE TRINITARIO) - DEN DOMINIKANSKE REPUBLIKK
Hispañola Superior-bønnenes smakskomposisjon har fyldige toner av lakris, pepper og muskatnøtt. En anelse skarp med smaker som gir en uendelig renhet verdig en førsteklasses sjokolade.
Passer med: Appelsin, kardemomme, solbær, blåbær og bringebær
Allergener: Soyalecitin

 

70,-
70% Mørk sjokolade

TANNEA - SINGLE ORIGIN CRIOLLO - MADAGASCAR
Å smake på sjokoladen vil avsløre den fantastiske aromatiske personligheten til denne kakaobønnen. Først blander intense sitrus smaker seg i munnen, med sterke overtoner av sitron. Smaker utvikler seg på en ekstravagant måte, med en eleganse og finesse som kjennetegner Criollo bønner.
Passer med: Appelsin, karamell, sitron, osmanthus, eksotiske frukter og bringebær
Allergener: Soyalecitin

 

80,-
80% Mørk sjokolade

SINGLE ORIGIN CRIOLLO - VENEZUELA
Hispañola Superior bønnenes smakskomposisjon har fyldige toner av lakris, pepper og muskatnøtt. En anelse skarp med smaker som gir en uendelig renhet verdig en førsteklasses sjokolade.
Passer med: Appelsin, kardemomme, solbær, blåbær og bringebær
Allergener: Soyalecitin

 

80,-
90% Mørk sjokolade

SINGLE ORIGIN CRIOLLO - VENEZUELA
Hele spekteret av undertoner til denne Venezulanske kakaobønnen kan lett kjennes i denne mørke sjokoladen. Dens struktur er subtil med krydrete og florale undertoner. Smaken blir sittende eksepsjonelt lenge i ganen med et hint av syrlighet i ettersmaken.
Passer med: Kokos, hasselnøtt, bringebær og appelsin
Allergener: Soyalecitin

 

85,-
100% Usukret sjokolade

SINGLE ORIGIN CRIOLLO - VENEZUELA
Hele spekteret av undertoner til denne Venezulanske kakaobønnen kan lett kjennes i denne mørke sjokoladen. Dens struktur er subtil med krydrete og florale undertoner. Smaken blir sittende eksepsjonelt lenge i ganen med et hint av syrlighet i ettersmaken.
Passer med: Kokos, hasselnøtt, bringebær og appelsin
Allergener: Ingen